انحلال شرکت
گاهی یک شرکت بنا به ضرورت به حیات تجاری خود پایان داده و دچار انحلال شرکت می شود.

انحلال شرکت در واقع پایان عمر آن است. در نهایت تمامی داراییهای جمعی که به صورت مشاع بین اعضای شرکت قرار داشتند، باید بین آنها تقسیم شوند. البته این امر زمانی اتفاق میافتد که ابتدا تمامی بدهیهای شرکت تصفیه شده باشد. منحل شدن تمام شرکتها با اراده شرکا انجام میشود. البته موارد دیگری غیر از این مورد نیز ممکن است باعث اتمام کار یک شرکت باشد که در ادامه مقاله بررسی خواهیم نمود.
اگر با شرکت یا موسسه خود فعالیتی ندارید، اکیدا توصیه میکنیم که جهت جلوگیری از ایجاد بدهی مالیاتی، تامین اجتماعی و سایر اشخاص ثالث، شرکت خود را منحل نمایید.
تفاوت انحلال با عدم فعالیت شرکت
منحل شدن شرکت با عدم فعالیت شرکت تفاوت دارد. عدم فعالیت به معنای منحل شدن شرکت نیست. بلکه به این معناست که شرکت پابرجاست اما هیچ گونه فعالیت اقتصادی ندارد. اگر قصد دارید در آینده ای دور یا نزدیک فعالیت شرکت را از سر بگیرید، بهتر است شرکت را بدون فعالیت باقی نگه دارید و آن را منحل نکنید.
شرکت بدون فعالیت یا غیرفعال شرکتی است که هیچ گونه خرید و فروشی در آن انجام نمیشود و گردش مالی ندارند. این شرکتها باید اداره مالیات و دارایی را از این موضوع از طریق نامه عدم فعالیت آگاه سازند. علاوه بر این باید همچون سایر شرکتها هر ساله نسبت به دریافت دفاتر پلمپ و تکمیل اظهارنامه مالیاتی و ارجاع به اداره دارایی اقدام نمایند. در غیر اینصورت مشمول جریمههای مالیاتی خواهند شد.
اما انحلال شرکت به معنای از بین رفتن شرکت است. بعضی از شرکت ها بعد از مدتی، به هر دلیلی فعالیت خود را متوقف می کنند و تصمیم به انحلال یا از بین رفتن شرکت می گیرند. طبق قانون تجارت شرکت ها باید انحلال خود را به اداره ثبت شرکت ها اطلاع دهند. همچنین باید در روزنامه رسمی کشور نیز انحلال درج شود.
دلایل انحلال شرکت
دلایل انحلال شرکت به صورت اختیاری یا اجباری می باشد. از دلایل انحلال اجباری می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- به پایان رسیدن تاریخ فعالیت شرکت طبق اساسنامه
- ورشکستگی شرکت
- انجام یا به پایان رسیدن موضوع فعالیت شرکت
- کاهش شرکاء شرکت
- رای و حکم صادر شده از دادگاه
- مسائل اقتصادی و سیاسی
از دلایل انحلال اختیاری نیز می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- کمبود بودجه و سرمایه در شرکت
- توافق شرکا
- فوت یکی ازشرکا

ثبت انحلال شرکت
انحلال قبل از موعد، در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است و در هر زمان می تواند در مورد آن اخذ تصمیم نماید. این تصمیم زمانی معتبر است که در جلسه رسمی و با اکثریت دو سوم آراء حاضر در جلسه اتخاذ گردد. لذا،سهامداران می بایست با توجه به مقررات قانونی، صورتجلسه ای تحت عنوان مجمع عمومی فوق العاده برای انحلال شرکت تنظیم کنند و به امضای اشخاص حاضر در جلسه برسد. سپس در سامانه ثبت شرکتها درخواست خود را بارگذاری نمایند و صورتجلسه را به اداره ثبت شرکت ها ارسال نمایند. پس از ثبت انحلال در اداره ثبت شرکتها باید نسبت به درج آگهی در روزنامه رسمی شرکت اقدام نمود.
مالیات انحلال شرکت چقدر است
در واقع انحلال شرکت هیچگونه مالیاتی ندارد. بطور کلی مالیات بر درآمد تعلق می گیرد. از آنجاییکه انحلال و ثبت آن هیچگونه درآمدی برای شرکت در پی ندارد، طبیعتاً مالیاتی نیز به آن تعلق نمی گیرد.
گاهی ممکن است در هنگام ثبت انحلال در سامانه اداره ثبت شرکتها با این اخطار مواجه شوید که شرکت مورد نظر بدهی مالیاتی دارد یا شرکت مورد نظر بدهی معوقه بانکی دارد. در چنین شرایطی به دلیل لینک بودن سامانه اداره ثبت شرکتها به سامانه سازمان امور مالیاتی و سامانه بانک مرکزی، این اخطار برای متقاضیان ظاهر می شود.
در این هنگام شما باید الزاماً تمامی مالیات های قبلی شرکت که شامل مالیات بر درآمد و غیره می شود و همچنین بدهی ها و معوقات بانکی شرکت یا موسسهای که در حال انحلال آن هستید را تعیین تکلیف کنید تا بتوانید اقدامات و مراحل ثبت انحلال شرکت خود را انجام دهید.
همچنین ممکن است شرکتی که در حال تصفیه است در زمان تصفیه معوقات و مطالبات خود از اشخاص ثالث را دریافت نماید. این مورد جزء درآمدهای شرکت محسوب می شود. مطابق با قانون به آن مالیات تعلق می گیرد که این مالیات هم ارتباطی با انحلال شرکت و ثبت آن ندارد و در واقع مالیات بر درآمد شرکت محسوب می شود.

آثار انحلال
در زمان انحلال سمت های افراد سلب شده و تنها مدیر تصفیه می تواند تمام امور را ساماندهی کند. سهامداران و مدیران تنها می توانند در این مسیر به او کمک کنند و نمی توانند فعالیت اجرایی انجام دهند.
بعد از اعلام انحلال تنها باید فعالیت های اجرایی و پروژه هایی که در دست انجام است پایان پذیرد زیرا شرکت نسبت به پروژه هایی که پذیرفته متعهد است و باید تا پایان عملیات وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهد. بعد از انحلال پروژه جدید و قرارداد همکاری منعقد نخواهد شد.
پس از انحلال، اموال شرکت به صورت معلق قرار می گیرد تا برای پرداخت بدهی تعیین تکلیف شود. پس از آن طبق سرمایه و سهامی که شرکا دارند این اموال میان آن ها تقسیم می شود.
در زمان انحلال طلبکاران شرکت دچار نگرانی شده و ممکن است برای پیگیری مطالبات خود به شرکت و به مدیر تصفیه مراجعه کنند تا بتوانند احقاق حق کنند.
انحلال شرکت نیازمند اطلاعات دقیق و جمعآوری مدارک مورد نیاز است. در صورتیکه میخواهید این کار را در سریعترین زمان ممکن انجام دهید و نیاز به دریافت مشاوره دارید، ثبت اسپادانا تا پایان این راه در کنار شما خواهند بود و میتوانید از اطلاعات کارشناسان باتجربه این مجموعه در امر منحل کردن شرکت کمک بگیرید. متخصصین ثبت اسپادانا همواره در تمامی مسائل حقوقی از جمله ثبت شرکت در اصفهان و ثبت برند در اصفهان در کنار شما خواهند بود. در صورت نیاز به دریافت مشاوره در این خصوص میتوانید با ما تماس بگیرید.
031-37120
09137213400