تصویب ترازنامه شرکت
در حقیقت ترازنامه (بیلان) مالی شرکت تصویری از دارایی ها، میزان سود و زیان و ساختار مالی شرکت ارائه می دهد. هر سال بعد از انقضاء سال مالی شرکت هیئت مدیره و بازرسین باید طی گزارشی کلیه دارایی، بدهی ها و سود و زیان شرکت را محاسبه کرده و بیست روز قبل از تاریخ برگزاری مجمع عمومی سالیانه، در اختیار بازرسان قرار دهد تا بدین ترتیب تصویب ترازنامه شرکت صورت پذیرد.
به عبارت دیگر تهیه ترازنامه، شرکتها را از دارایی ها و بدهی ها مطلع کرده و کمک می کند تا قدرت مالی کسب و کارشان را مورد ارزیابی قرار دهند. همچنین با بررسی ترازنامه، علاوه بر اینکه امکان مقایسه با ترازنامه های سال های قبل و نحوه ی عملکرد شرکت فراهم می شود، سهامداران به ارزش سهام خود و طلبکاران شرکت به قدرت و ثبات مالی شرکت پی خواهند برد.
بازرسان شرکتها در تعیین صحت تصویب ترازنامه نقش مهمی را به عهده دارند. چرا که ترازنامه مالی شرکت مجمع عمومی بدون دریافت گزارش بازرسان دارای اعتبار نیست و امکان تصویب آن وجود ندارد. به عبارت دیگر متعاقب استماع گزارش مدیران و بازرس یا بازرسان و همچنین تصویب ترازنامه شرکت و دستور تقسیم سود بین صاحبان سهام به عهده مجمع عمومی عادی می باشد.
ترازنامه شامل چه بخش هایی است
ترازنامه (بیلان) شرکت ها شامل سه بخش می باشد: دارایی ها (جاری و غیرجاری)، بدهی ها (جاری و غیرجاری) و حقوق سهامداران که جمع دارایی های شرکت باید با جمع بدهی ها و حقوق سهامداران برابر باشد.
دارایی های جاری شامل: موجودی نقدی، اوراق بهادار قابل معامله، حساب ها و اسناد دریافتنی، پیش پرداخت ها و سفارشات و هر چیزی که قابل تبدیل به پول نقد باشد.
از دارایی های غیر جاری می توان به سرمایه گذاری های بلند مدت اشاره کرد.
بدهی های جاری شامل بدهی هایی است که طی یک سال آینده انتظار می رود بتوان آن ها را تسویه کرد. مانند تسهیلات مالی دریافتی، مالیات قابل پرداخت.
بدهی های غیرجاری شامل بدهی هایی است که پس از گذشت یک سال مالی از تاریخ ترازنامه انتظار می رود تسویه شوند. مانند تسهیلات مالی بلند مدت.
تصویب ترازنامه شرکت سهامی خاص
به طور معمول تصویب ترازنامه در شرکت های سهامی خاص صورت انجام میگیرد و برای هر سال مالی باید در سال آینده تصویب ترازنامه شرکت صورت پذیرد. در شرکت های سهامی خاص در 4 ماه اول سال طی مجمع عمومی سالیانه و بعد از آن در مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده تصویب ترازنامه انجام می شود.
مراحل ثبت تصویب ترازنامه شرکت
- تشکیل مجمع با حضور کلیه یا اکثریت شرکا
- تنظیم صورتجلسه و مهر و امضای آن
- ارجاع صورتجلسه به اداره ثبت شرکت ها و بررسی کارشناسان
- صدور آگهی در صورت تایید کارشناسان اداره ثبت شرکتها
- پرداخت هزینه در اداره ثبت شرکت ها و دریافت آگهی
- پرداخت مبلغ روزنامه رسمی و انتشار آگهی در روزنامه رسمی
خاطر نشان می شویم در صورت نیاز به هر گونه مشاوره دراین رابطه ، می توانید با کارشناسان ما در ثبت اسپادانا تماس حاصل فرمایید.
کارشناسان ثبت اسپادانا، افتخار دارند با مشاوره تلفنی در زمینه ثبت شرکت در اصفهان و ثبت برند در اصفهان در خدمت شما همشهریان گرامی باشند.
تماس با ما:
031-37120
09137213400